Το Φωκέων Γαία δεν είναι ένας ακόμη τυχαίος τίτλος μιας επίχειρησης

Είναι ένας τίτλος που σκοπεύουμε να τιμήσουμε, τιμώντας την γη που μας δίνει ποιοτικούς καρπούς χιλιάδες χρόνια τώρα.

Στηρίζεται στην πανάρχαια ΓΗ των Φωκέων που γράφει την ιστορία της χιλιάδες χρόνια τώρα, μεταξύ της πραγματικότητας και του μύθου και στο πανίσχυρο όνομα της ΓΑΙΑΣ (αρχ. ελλ.: Γαῖα) που εμπνέει παγκόσμιο δέος , που ιερό της υπήρχε στο πιο ξακουστό όλων των μαντείων, το μαντείο των Δελφών που το φιλούσε το φοβερό τέρας ο Πύθωνας, ο γιος της.

Η ΓΑΙΑ που πολύ χρησιμοποιούν και σήμερα πολλοί στα λογότυπα τους, ήταν μια από τις τρεις κοσμικές υπάρξεις που συντέλεσαν στην δημιουργία του κόσμου.

 

Που λατρεύονταν; Στους ΔΕΛΦΟΥΣ της Αρχαίας Φωκίδας στο κορυφαίο «Brand” όλων τον εποχών όπως θα λέγαμε σήμερα.

Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΑΝΤΕΙΟ του αρχαιοελληνικού κόσμου.

Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ. Στην αρχή των ιστορικών χρόνων ήταν μία από τις πόλεις της αρχαίας Φωκίδας, αλλά σταδιακά ο ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Αποτέλεσε επίσης κέντρο της Δελφικής Αμφικτυονίας. Οι Δελφοί διατήρησαν τη σημαντική τους θέση μέχρι τα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ., οπότε δόθηκε οριστικό τέλος στη λειτουργία του μαντείου με διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄.

 

Η Γαία (αρχ. ελλ.: Γαῖα) προϋπήρχε με το Χάος και τον Έρωτα-Φάνη στη δημιουργία του Κόσμου. Κατά άλλους αυτές οι τρεις κοσμικές υπάρξεις γεννήθηκαν, κατά αντίστροφη σειρά, από το Κοσμικόν Ωόν όπως αναφέρεται στη Θεογονία του Ησίοδου, το οποίο προήλθε από το μηδέν, το τίποτα ή από τη Νύχτα.

Ο Πύθων ήταν φοβερό τέρας και χθόνια θεότητα της Ελληνικής μυθολογίας. Είχε σώμα φιδιού και φύλαγε το Μαντείο των Δελφών. Τον είχε γεννήσει η Γαία από την λάσπη του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα με τον οποίο ο Δίας τερμάτισε τον χρυσό αιώνα. Ο Πύθων ζούσε σε ένα σπήλαιο και προστάτευε το ιερό των Δελφών