Started 09/27/2017
1593
1

Χρόνος προετοιμασίας | 110 minutes |
Μερίδες |
people
|
Συστατικά
- 8 πατάτες πλυμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 220 γρ. βούτυρο αλατισμένο
- 1 φλ. μπέικον σε κομματάκια
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. Χωριό μίγμα τριμμένων τυριών με γραβιέρα
- 1/2 φλ. πλήρες γάλα
- 2 κ.γ. αλάτι
- 3 πράσινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- Mαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συστατικά
|
![]() |
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 1 ώρα, ώστε να είναι μαγειρεμένες και στο εσωτερικό τους.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
- Χαμηλώνουμε το φούρνου στους 175C.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε το εσωτερικό της πατάτας και το τοποθετούμε μέσα στο μπολ.
- Αφήνουμε την άκρη της κάθε πατάτας ανέπαφη για να χρησιμοποιηθεί ως βάση.
- Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί.
- Αναμειγνύουμε τις πατάτες με το βούτυρο, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε το μίγμα τριμμένων τυριών με γραβιέρα, το γάλα, το αλάτι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσοχή! Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε τις πατάτες στο ψυγείο, μην προσθέσετε τα κρεμμυδάκια.
- Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα, ώστε να φαίνεται πλούσιο.
- Προσθέτουμε επιπλέον μίγμα τριμμένων τυριών με γραβιέρα και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί για περίπου 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνταγή σημειώσεις
πηγή: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr
Μοιραστείτε τη Συνταγή